Pereitų metų rudenį po FM99 radio laidos apie roko pradmenis Alytuje, Alvydui kilo mintelė surinkti sulankstytas, pageltusias grupės fotografijas ir sudėti į vieną vietą. Jis, Viktoras padėjo surinkti tokių apie pusšimtį. Valius, kai tik atsitrauks nuo architektūrinių eksperimentų, papildys savo kolekcija. Jeigu pavyks sutikti viso gyvenimo drumerį Vaclovą Kazlauską ir prikalbinti pasidalinti visiems brangiais vaizdeliais, galerija pasipildys dar.
Gal ateityje pavyktų kažką panašaus surinkti apie pirmuosius Alytaus bitnikus: Juzę Cegelską, Zenoną Bulgakovą, Žorą Bondarevą, Sivestrą „Silvą“ Seilių, Kęstą Pilvelį, Simanavičių iš Kurorto, rimtus muzmenus Joną Pavilonį ir Liudą Vaitkų, kitus čia nepaminėtus, bet vertus būti minimais.

Žoros dėka padarėme dar vieną galeriją, kurioje matysite Medvilnės, Šiluminių tinklų, Kultūros namų muzikantus, grojusius 1960 – 1985. Unikali ,Nemuno’ muzmenų grupės foto datuota 1964 su Zenium, Žora, Kaupu, Silva, Kęstu.

Laukiame Valiaus Chlevicko, Vaclovo Kazlausko, Ginto Pikūno, Romo Stankevičiaus to laikmečio nuotraukų, kurios čia būtų prieinamos visiems, kuriems muzikavimas buvo ne tik hobby. Tad, pirmyn į praeitį.

arv_balen.jpgApie pačius pirmuosius, grojusius restorane, įsikūrusiame seno gastronomo pastate, žinome tiek, kiek papasakojo Arvydas Baleniūnas, kadaise buvęs vienas pirmųjų Vilniaus ,Neringos’ muzikantų (kalba netaisyta): gal apie1958, metų tiksliai neprisimenu, Nemuno’ džazband man labai patiko dar ir todėl, kad Vaisa leido man persirašyti natas, kurias, sėdėdamas prie staliuko, ir perrašinėdavau, kartu klausydavau kaip jie groja. Taigi labai mažai galiu tau papasakoti. Smuikinikas Vaisa – pasirašinėdavo po natom ,Asiva’, Gramackas – akordeonistas, Kaminskas – triūba, trimitas, iš profesijos – vairuotojas, būgnininkas – jo vardo ar pavardės neprisimenu, profesija laikrodininkas

link214_aisciai1.jpglink214_muzmenai1.jpg