Gerai, kai gimusiai idėjai paversti Alytų rockmusic Pietų Lietuvos centru, ruošiamasi likus metams iki renginio. Pagrindinis manageris Darius Babijonas ir kompanija. Šie vyrukai turi kolosalią patirtį, organizuojant tokio tipo renginius. Svarbiausias įvykis Alytaus rock istorijoje ir nuoširdi glūkoidų padėka Dariui už Adam Bomb Brennerio atvedimą į Pušies kavinę 2019 metais.

Kalbamės su Adamu. Kažkas pristatė mane Adamui Bomb Brenneriui – sako, šis vaikinas iš Aisčių, vienas tų, kurie prieš 50 metų užvirė mieste košę. Pasirodo, jis jau žinojo apie Aisčius. Tokią info jam suteikė renginio manageris Darius Babijonas.
Adamas sakė, jog tokia proga jam koncertuoti čia – dvigubas kaifas (double ecstasy)

Taigi, renginys ROKO RAJONAS. Alytus in rock 55 / 1969-2024 sutaptų su 55 metų sukaktimi, kai Aisčiai, pirmieji Alytuje 1969 metais nedrąsiai pradėjo kultivuoti rock-big beat muziką, kurią miesto valdžia ir KGB tendemas pasitiko agresyvia priešprieša ir draudimais. Bet kartu sulaukė tuometinio jaunimo masinio antplūdžio į Aisčių koncertus. Kas vyko (dėjosi – nerašau šio žodžio, nes Šekspyras pagrįstai sukritikuotų) kultūrkės salėje, sudėtinga atpasakoti. Koncertas startavo su Ten Years After koveriu “Love Like A Man”, palydint grupės bosisto Viktoro Jonkaus sukonstruota šviesos muzika iš šviesoforo stiklų (labai nedora ardyti šviesoforus naktį, bet galioja senaties terminas ir nuoširdus prisipažinimas). Publika šėlo, o Žalia-Geltona-Raudona spalvos raižė salę. Tai dar labiau biesino kgėbistus ir kitų rūšių tarybinio jaunimo moralės sargus.

Darius man nupasakojo renginio kontūrus. Jie atrodo realūs ir teisingi.

Prisegu renginio tikslus, išūkius ir kitus ypatumus. ROKO RAJONAS. Alytus in rock 55 / 1969-2024