Tai naujausias Garažų Klipų studijoje prodiusuotas klipas apie Feisbuko kasdienybę ir ne tik. Trumpa istorija. Atvažiavau pas Rasą į Kauną ir sakau, sugalvojau songą, gal galėtum padainuoti. Rasa vaikystėje baigė Alytaus muzikos mokyklą su pagyrimu, taigi, pora kartų pabandėm ir trečiu žingsniu, prisikišę iPhonus prie lūpų, padarėm įrašą. Instrumentų audio takelis sukurtas su akustine Fender gitara. Bass gitarą, Hammondo vargonus ir drumsus įgrojau su Garage Band, o vaizdą sumontavau su programke, kurią jūs visi turite savo mobiliakuose. Pigu, greita ir paprasta. Ateityje gali būti dar viena video versija, bet teks palaukti.

KĄ REIŠKIA DAINOS TEKSTO ŽODŽIAI

“Jei galvoj negerai, bus vieni paistalai”

Tekste atsispindi feisbuko virtuvės įmantrybės. Pavyzdžiui buvo laikas, kai visi tapome covid19 specialistas, vyko atviros kovos tarp sąmokslo teorijų žanro išpažintojų ir bandančių mąstyti nuosaikiai. Tie pirmieji buvo labai agresyvūs. Viena feisbuko draugė taip ir parašė: Gintai, jei tu ir toliau taip galvosi, išmesiu tave iš draugų. Ne tiek svarbu, kaip tai baigėsi, bet tiesa ta – vieni kitus negailestingai trolinome. Patikslinsiu, jog feisbuko draugas ar draugė dar visiškai nereiškia, jog tai tavo DRAUGAS ar DRAUGĖ. Juk negali turėti 50 ar 500 tūkstančių draugų tikrąja šio žodžio prasme. Aiškiau: draugai skirstomi į tikruosius draugus ir feisbukinius. Gali būti ir mišrūnų. 

“Gauti laikus – tavo hobby” Yra feisbukistų, kurie medžioja laikus įvairiais būdais, nes tai jiems teikia dvasinę satisfakciją.

Kad prisijaukinti patiktukus, jei vadinti lietuviškai, nereikia jokių specialių įgūdžių. Visus besisiūlančius ir pretenduojančius tapti friendais –  priimi  ir atsiranda didi tikimybė, jog susidraugausi. Jei tai darai kasdien ir ne vienerius metus, kiek friendų turėsi? O jeigu tavo pagrindinė veikla feisbuke kasdien įmesti kokį nors primityvų vaizdelį, o jei dar tokio “meno” gerbėjų tavo friendų tarpe gausu?  Tai laikų skaičiukas jau imponuoja. Pasijunti gerbiamas, žinomas, mylimas, glostomas ir svarbus.

“Mėgsti apie Sorošą kliedėt ir prie Seimo kartuves regėt”

Klipe matysite vaizdelius iš maršininkų fiestos prie Seimo. Viskas iš natūros. Herojiškos pozos, kartuvės ir Dovydo žvaigždė. 

“Sublizgėt kitaip nemoki”

Kažkas turi hobby keisti savo profilio fotkes ar nenutrūkstamu srautu dėti savo portretus. Teko Druskininkuose lankytis laukuose per patį narcizų žydėjimą. Gražu. Bet šios gėlės pavadinimas turi ir kitą prasmę. Kažkada mano anūkė kultivavo šį narcizinį žanrą feisbuke. Parašiau jai į Mesendžerį: Ugne, ar tau to reikia? Mergaitė perkainojo vertybes ir viskas stojo į vietas. 

“Naujas, naujas rytas aušta, geros, geros mintys gimsta”

Pozityvu, kai randi eiliuotas mintis apie aktualius reikaliukus. Čia aš apie Alberto kišeninius ketureilius. Estetiškai priimtina, kai feisbuke tikrai gražios moterys ir dar kažką gracingo demonstruoja. Klipe yra fragmentas su  Jurga, einančia lynu. Arba SanSimnas paparacina simpatišką katalonę. Čia reikia turėti dar ir nepriekaištingų bendravimo su objektu įgūdžių. Dėkui feisbukui, kad priminė Vudstoko laikus su Joni Mitchell ar Graham Nash, The Band ir kitus, kuriuos pamiršti draudžiama. Bent jau mums, kurių lieka vienetai. Turiu mintyje Kristupą, Viduką, Igorį, Donatą, Valentiną …

Kai feisbuko dirbtinis intelektas keletą kartų išmetė Jony Mitchell, nuėjau į savo kompaktų archyvą ir susiradau jos geriausių gabalų kompiliaciją. Tris savaites klausau, jau trečią kartą suku diskelį. Prisimename “Big Yellow Taxi“ ar jos “Woodstock“ versiją. Vis tik, Vudstoko scenoje pasirodė visa plejada talentingų kūrėjų (ne kūrikų, kurių, beje,  pilnas svietas)

 

“Laikas. Nediskutuoti su vata”

Postas feisbuke. Lietuva atidavė tris geltonus mokyklinius autobusėlius Ukrainai. Vatinukas komentuoja: ar Lietuvoje jų jau per daug? O kiek dar kremliaus kurantų su vietine vata unisonu varančių ant Lietuvos… Ar verta veltis su jais į diskusijas. Kaip manote?

Dar vienas pastebėjimas. Glūkoidų frontmenų tarpe keli net neturi feisbuko paskyros, o tie kurie turi, dažnai randa vienminčių grupes pagal poreikius ir pomėgius. Kasdienybėje jie nieko nepostina, jų nesimato. Spėju kodėl: todėl, kad laikas yra brangus. Bet, kaip minėjau, grupėse gali rasti įvairiaprasmės naudos. Kai pas mane ant stogo atsirado elektrinė, aš jau SE klube, kuriame kaupiu žinias ir mokausi, kaip eksploatuoti Saulės dovaną. 

Reziume. Kaip pasiekti gerą vidinę būseną? Gali šniaukšti koką ar nušauti šerną, susikalti Marijos Chuanos džointą ar sužvejoti 10 kg stintų. Išleisti knygelę su eilėmis ar sukurti kokį nors suknistą klipuką, kurį jums čia ir siūlau pamatyti.  Yra begalė ir kitų būdų. Rinktis, žmogau, tau. Tik netrolink ant Lietuvos.