Pirmieji pavykę skrydžiai žmonijos istorijoje buvo atlikti paprastu karšto oro balionu. Pirmąjį aprašytą tokį balioną sukūrė portugalų šventikas, kuris 1709 pakilo nuo žemės. Prancūzai broliai Jozefas ir Etienas Montgolfierai 1783 sukūrė 30 pėdų skersmens kupolą ir laikė jį virš ugnies tol, kol jis prisipildė dūmų ir pakilo nuo žemės paviršiaus.

Džimo Morrisono sala. Tokį pavadinimą jai suteikė Kolia Kuznecovas, Sigitas “Kefyras“ Kizala ir Dzilbus ten 1972-jų vasarą , nuplaukę Kolkos kateriu

Fantastinis nuotykių romanas „Paslaptingoji sala“ – vienas labiausiai skaitytojų pamėgtų Žiulio Verno romanų. Kai skaitėme šią knygą, buvome paaugliai ir skraidūnų nuotykiai mus tiesiog užbūrė. Pietiečių maišto metu palikę gimtąją šalį keturi šiauriečiai JAV pilietinio karo dalyviai išskridę, berods, iš Pensilvanijos, atsiduria saloje, Ramiojo vandenyno pietvakariuose. Ž. Vernas išmaniai aprašė oreivių nuotykius tada nuostabiai žaliuojančioje, pilnoje paslapčių saloje. Šiandien tai tik kadaise vulkano išsprogdintos, taigi šis faktas su knygoje minimu vulkano išsiveržimu saloje turiniu – nesikerta. Salos liekanos šiandien vadinasi Marijos-Terezos rifu.

KOPĖČIOS Į DANGŲ || GARAŽŲ KLIPAI 2019

Šiandien paskraidyti karšto oro balionu gali kiekvienas, net ir skurstantis pensininkas. Apie skurdą Lietuvoje pastaruoju metu visi ruporai nenuilstamai pučia karštą orą į tautiečių galvas. Skraidant, kad ir virš kuklaus provincijos miestelio Alytaus, matai daugybę naujų privačių namų rajonų su dar naujesniais namais, išpuoselėtais kiemais. Sena tiesa – iš aukščiau geriau matosi. O ir ant žemės: atsinaujinusios gatvės, nauji šaligatviai, dviračių takai, dvi atgimusios žmogui Dailidės. Atsisėskite ant sofutės ir pažiūrėkite į Zenono Bulgakovo miesto detalių fotopalyginimus TADA ir DABAR. Ar gali skurstantys sukurti tokius kontrastingus pasikeitimus miesto veide???

Pasiskraidymai oro balionu kadaise buvo aristokratų pramoga. Todėl šiandien stengiamasi išlaikyti tradicijas ir po sėkmingo skrydžio visiems dalyviams suteikti grafų titulus. Dar patrinti kaktą žeme, suvilgyta šampanu, tiksliau putojančiu vynu ir padegti plaukų sruogą ir nedelsiant gesinti tuo pačiu putokšliu. Nepakartojamo skrydžio vaizdeliai Garažų Klipų vaizdo kūrinėlyje.