Vieni keliauja link maximos, tada atgal į šaldytuvą, vėliau pasiekia lovą. Kiti eina ratą apie Dailidę, o Stasys Klaipėda Kerėža važiuoja dviračiu, maršrutas Vilnius – Ryga ir atgal. Apie Stasį – vėliau ir smulkiai. Dar kiti pasiekia Seišelių salyną ir užkopia į Maču Pikču. Yra ir tokių, kurie kelis kartus per metus lankosi Kroatijoje ir Nidoje, bet yra, kurie vėl ir vėl atranda Palangą. O Julės ir Viktoro vyresnioji klaidžioja Vajomingo valstijoje. Aistė atranda Ameriką. Kaip neprisiminsi Sigito Kefyro Kizalos gimtadienio šios nuostabios JAV valstijos vienoje kalnų degalinėje vėlų vakarą. Bet šventę sugadino agresyvūs kojotai…

Stasys Klaipėda Kerėža yra mūsų gerbiamas glūkoidas, nes  keliauja paprastuoju būdu. Arba pėsčias arba dviračiu. Tūkstančiai kilomertų po Europą. Apvažiavo ir Turkiją. Dviračiu. Beje, Stasys yra įdiegęs Madrido vietovardžio Alytaus mieste pavadinimą. Tai pietinis miesto rajonas: nuo Dubicko kalno iki gorodoko. Gal žinote, kaip miesto biurokratai šį rajoną vadina? Beje, ar svarbu? Bet mes – vietiniai, vadiname MADRIDU! Pagarba Stasiui, svarbaus glūkoidams vietovardžio krikštatėviui!

Apie tai filmukas iš glūkoidų sambūrio 2018 metais, kuriame Albertas Šekspyras Antanavičius nuosekliai pasakoja apie Madrido pavadinimo gimimą (pradėkite žiūrėti nuo 5:40 minutės)

,

Jeigu jau rugsėjis nepašykštėjo tokių puikių orų, tai būtų nedovanotina tuo nepasinaudoti: išbandyti dviratį, pasitikrinti – ar tik pasenėjau, ar jau pasenau. Na ir pasitikti gimtadienį, ne prie mišrainės bliūdo. Vanduo ir naktys dar šilti, kelias lyg stalas, smėlis, pušynai… žinoma pajūryje.
Gal prieš 9 metus, susidėliojęs maršrutą Ryga – Kolka – Klaipėda, išvykau vienas. Vėliau vos ne kasmet, su kuo nors pakartodavome. Šįkart norėjosi kitaip. Atvirkščiai ir su pratęsimu.
Tai lyg grįžimas į praeitį, bet tik erdvėje, laike – ne. Gaila.
Taigi: Klaipėda – Liepoja – Ventspilis – Kolkos ragas – Jūrmala – Jelgava – Šiauliai.

FOTO: Stasys KERĖŽA

Dviračių takas iš Jūrmalos į Kemerus.Tai kad nors pusiau tokį iš Vilniaus į Trakus…
Girdžiu grybautojų balsus, tikriausiai tuoj bus pjautynės
Į Latviją – per duris…
Šią vietelę netoli Jūrkalnės su pusbroliu Česlovu užtikome prieš keletą metų
Iš Latvijos… per langą.
Liepoja
Nuo čia suksiu link namų
Palangos ,,basankė“ – liumpenų Meka
Tranzuotojas
Užavos alaus darykla.Privalu užsukti buteliukui alaus.Tradicija. Nori – nenori, o nori…
Vakarienei ieškojau grybų. Naktį sapnavau, kad grybai ieško manęs. Ryte pabudau apsuptyje, bet palapinėn nelindo – atsiuntė erkę…
Vienintelis Latvijoje matytas ,,speed fotojaščiks“, kiba jiems pinigų nereikia