Glūkoidai

postkultūra, rokas, hipiai, melomanai – nuo 1981

Kas yra Glūkoidai?

ISTORIJA 1981 metų pavasarį Virgis ir Gintas, gurkšnodami Dzūkijos vynuogynų produktą ir užkąsdami patentuota „ragatke“ nušautu dinozauru Vidzgirio miške „po girininku“, galvojo: baisu – liepą abiems po trisdešimt, praktiškai tiek, kiek šiam dinozauriūkščiui. Nemarios senatvės progos paminėjimui, Virgiaus žmona Rima siūlo važiuoti pas Džonį į aptvarą (suprask prie Glūko ežero) ir pasikviesti keletą draugų. Virgis ir Gintas šią idėją realizavo, todėl šiandien juos vadina glūkzaurais. Tokia buvo „glūkomanijos“ pradžia. Istorija nenutyli ir tai, jog Rimos idėja susirinkti ten pat paskutinę metų dieną, taip pat realizuota.

KAS JIE ŠIANDIEN? Tai mokytojai ir psichologai, verslininkai ir laikinai uždarbiaujantys, gydytojai ir tapytojai, inžinieriai ir laisvai samdomi žurnalistai, kompozitoriai ir muzikantai, architektai ir fotografai, politikos apžvalgininkai ir Rotary klubo nariai, IT specialistai ir namų šeimininkės, vertėjos ir laborantės, vairuotojai ir statybininkai, buhalterės ir dizainerės, studentai ir moksleiviai, darželio lankytojai ir laikinai ropojantys grindimis.

KAS JUOS VIENIJA? Juos vienija pažiūros į vertybes aplamai, pomėgiai ir sena draugystė. Kartais susitikimuose dalyvauja ir atsitiktiniai svečiai, turintys kitą požiūrį į daugelį dalykų, kitokius interesus, tačiau bendraudami su glūkoidais visad patiria satisfakciją.

IŠ KUR JIE? Tai Alytaus, Kauno, Vilniaus, Utenos miestų piliečiai ir gyvenantys Nyderlanduose, Jungtinėje Karalystėje, Norvegijoje, Airijoje ir Vokietijoje.

KUR MUS SKAITO? Pagal who’sread.com ir sitemeter.com duomenis, mus skaito Airijoje, Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje, Kanadoje, Lietuvoje, Izraelyje, Norvegijoje, Nyderlanduose,  U.S.A., Vokietijoje.

Pirmas liepos mėnesio savaitgalis prie Glūko jau tradicija – TRIJŲ KARTŲ – GLŪKOIDŲ sueiga.

Valio!

23 komentarai “Kas yra Glūkoidai?

  1. Esu iš pašalies-šiaip-betkoks-ar turiu dar šansų prisijungti prie Glūkoidų? Dzūkas esu 80 procentų-dainuot ir muzikuot nemoku totaliai, bet klausyti tai tikrai moku:)

    Patinka

  2. Dzilbus – vyriška lietuviška pavardė. Dzilbus kilmė ir reikšmė – nuo žodžio, kurio šaknis yra Dzil.

    Panašios pavardės:

    Dzilbuvienė

    Aūūū… Pasiilgom Dzilbaus:kada kelelis pilkas namo parves…?

    Patinka

  3. Taip, Zorka, pries 30-40 metu pritardavau kai to reikedavo musu zinomiems: Alvydui A.J., Rikantui, Vaciui, Valiui, Daliai M., Tankai. Ir tai miela prisiminti. O dabar tai Alvydas A.J. pries trejeta metu prie Suvingio, kai repetavom Glukui keleta bitlisku gabaliuku, mane labai spaude: neatkisk smakro, neuzspausk gerkles ir dar visokiu pamokymu. Taigi jam dekoti yra uz ka. O as tik stengiuosi daryti itaka jaunuominei, tikedamas, kad Lietuvoje kazkada pasibaigs slageriu garbinimas. Tu paklausyk kaip prie Gluko dainavo Agne is Vilniaus (yra klipas glukoiduose), na jei daina nepatiks, tai balsas tikrai turetu, ji tikrai nueis toli. Be to jai dar tik 12 ar 13 metu. Tokie vaikai tikrai niekada neklausys ivairiu patruliu ir nedainuos zvonkiu. Kai ir klausytojai tokiais taps – busime kaip Svedai, gal but turesime bent pora grupiu ar atlikeju, kuriuos pripazins pasaulis, taip kaip ABBA, Europe, Yngwie Malmsteen, Ace Of Base, Roxette.

    Patinka

  4. congratulation G—-i Dz—-i. Kiemo songuose tu man geriau nuskambėjai kaip prieš kokius 35 ar 40 metų. Išduok paslaptį-gal kur privačiai vokalą ir guit.akomp. studijuoji. Cikrai neblogai.

    Patinka

  5. Pavasaris
    Diena gera,oras liuks,visi jūs labai fain.Krutat,rašot-pavasario saule daro savo,Valio! Glukoidai dar neišmiro.
    Bandysim vel iki Juodosios jūros ribas pratęsti,sukviesim visus emigrantus-matys žmones ateitį,tikrai sugrįš,žemių turesim iki valei,ane? Man Gintas išvis fainas.Dar pagal seną pažintį,o aš dar tų laikų raugo nepametęs-nupirkau turguje (kaimo neturiu)didelį kaimišką sūrį,padejau atėjęs koridoriuje ant šėpukės.Suveikė.Tai leido vel parašyti.Atrėžė svetainės kampą.Aptarėm gaires.Aplinka mūsų nebiedna-razumnomis galvomis,tai džiugina.Kodėl nesukūrus glukoidų partijos ir rinkti savo atstovus į seimą?Prašom rimtai pamąstyti.Vasarą jau reiketų turėti, aptartų kandidatų sąrašą.Galima siūlyti ir save,Viską rašyti Gintui.Tai trumpai tiek.
    Aš,kaip kulinarijos mėgėjas, turiu firminį receptuką pavasariui
    Trapūs šašlykai
    1 prieskoniai pagal skonį,česnakai,lapeliai,pipirai ir t.t.
    2 mėsa tinka visokia: lietuviska,daniška,belgiška,olandiška kiauliena,na ir sena jautiena
    Marinatas: 0,5l vandens žiupsnelis cukraus,4šaukštai akumuliatorius rūgšties,dėl trapumo šiuo atveju actas majonezas nebūtinas. Marinuojam trumpai.,max 0.5val. Kepam.
    Visus sveikinu su Velykom,geros nuotaikos. Gelės visiems.
    Vytautas

    Patinka

  6. Mielas bičiuli Arūnai,ačiū tau už linkejimus! Būtų smagu susitikti po daugelio metų.Su švente tave!

    Patinka

  7. Fantastika!Ačiū Gintai už Love is…Labai smagu vėl grįžti į tuos, rodos tik ką, kaip vakar, laikus. Labai norėčiau pabuvot ir susitikt prie Gluko. Berods, pirmas Liepos šeštadienis?

    Patinka

  8. Arūnai, miela matyti Tave glūkoidų webe, ta proga įkėliau klipa Janna Vita Dzilbus – Love Is All Around, rasi čia, pirmame puslapyje, dešinėje puseje, žemiau. Jame rasi save ir senų draugų būrelį. Įrašas, aišku, supertragiškos kokybės, bet apie tą įrašą galima bestselerį parašyti. Taigi, sveikas atvykęs į GLŪKOIDŲ pasaulį, nors, tiesą sakant, niekur ir išvykęs nebuvai, tik dėl informacijos stokos buvai kažkur šalia

    Patinka

  9. Ačiū Vytautui Galbuogiui, tai jis man atsiuntė šio nuostabaus tinklapio adresą. Patys nuoširdžiausi linkėjimai visiems alytiškiams, o ypač: Žanai ,Igoriui Riabovams , Alvydui Jegelei,Šekspyrui ir visiems visiems.

    Patinka

  10. Saunuoliai, taip ir toliau darykite. Cia prie Pasifiko skaitanciu jusu puslapi netruksta. Linkime sekmes!
    Mantas
    L.A., California

    Patinka

  11. Geras ir informatyvus puslapis, kur radau daug apie lietuviško roko ištakas. Sugaišau apie savaitę kol aptikau daugiau info apie “Aisčius“ ir kitas tuo metu gyvavusias Lietuvoje grupes (buvo ir yra įdomu). Džiaugiuosi, kad gyvuojate ir prikeliat tai, ką dabartinė karta net neįsivaizduoja galėjus būti… Ačiū.

    Patinka

  12. sveiki, glukoidai ir asciai,
    is kur tokia nuotrauka?
    norejau atsiusti jums filma, bet su sita programa ne iseina. gal atsiuskit paprasta mail adresa.
    linkejimai
    janna

    Patinka

Parašykite komentarą