Žurnalistė Inga Saukienė, jau dešimtmetį gvildenanti sveikatos temas, 15min portale aprašo neeilinį įvykį, kurio fokuse glūkoidas chirurgas dr. AUGUSTAS BEIŠA.

Kaip pasakojo pats 15min pašnekovas, savaitgalį jis su šeima ilsėjosi Birštone ir užėjo pavalgyti į kavinę.
„Netoliese prie staliuko pasigirdo kažkoks triukšmas. Žmona sako: „Žmogus užspringo, gal tu nueik ten.“ Aš iš pradžių nesureagavau, toliau naršiau telefone. Tada žmona pakartojo: „Ten rimtai žmogus užspringo, tau tikrai reikia eiti.“ Tuo metu žmogus jau negalėjo kvėpuoti, nors dar buvo nepraradęs sąmonės ir stovėjo ant savo kojų. Pradėjau jam taikyti Heimlicho manevrą.
Viskas užtruko pusantros minutės. Iš pradžių atrodė, kad niekas nepadeda, bet galiausiai žmogus pradėjo įkvėpti, aš dar kartą smarkiai spustelėjau jam po krūtine, ir kąsnis išlėkė iš jo kvėpavimo takų į išorę. Žmogus atsigavo. Kai po 20 minučių atvyko greitoji pagalba, jis jau visiškai normaliai jautėsi, todėl medikams beliko jį tik apžiūrėti ir užpildyti dokumentus“, – aiškino A.Beiša.
Medikas nevyniojo žodžių į vatą – jeigu užspringusiam vyriškiui nebūtų suteikta pagalba per pirmąsias minutes, po 20 minučių, kai atvyko iškviesta greitoji, jis jau būtų miręs.
Kaip vėliau prisipažino pašnekovas, tai ne pirmas atvejis, kai jis atsiduria „ne laiku ir ne vietoje“, o tiksliau – labai laiku ir vietoje.
„Vis pakliūnu į situacijas, kai reikia padėti, – tai avarija įvyksta prieš mano akis, tai užspringsta žmogus, tai dar kas nors. Todėl džiaugiuosi, kad, be mediko darbo, tarnauju dar ir Lietuvos kariuomenėje, kur vyksta pirmos pagalbos kursai, todėl tenka savo žinias atnaujinti“, – pasakojo chirurgas.

Visą straipsnį skaitykite čia::
Gydytojo žygdarbis, kurį privalo mokėti pakartoti visi: jei ne jis, užspringęs žmogus būtų miręs