Svarbu žinoti. Pagal glūkoidų kalendorių Naujieji Metai prasideda liepos pirmąjį weekendą. Taigi Naujus glūkoidų metus paminėti rinkosi dalyviai iš Lietuvos, Norvegijos, Anglijos, USA ir Olandijos

Pirmas filmukas – “Prisistatymai“ jau on air. Dar matysite ir girdėsite Aldonos Marcinkevičienės pasisakymus apie glūkoidus ir Miesto Sodą, vakaro koncertus (featuring AGNĖ DABREGAITĖ) ir kitų garsių (koncertuojančių Pietų Amerikoje, Japonijoje ir kitur) ar mažiau girdėtų (garsas eina toliausiai iki Kybartų) atlikėjų pasirodymus, vieno-kito prasmingo pokalbio nuotrupas.

Jonas Kudirka buvo pirmasis, atsiuntęs keletų nepakartojamų fotoakimirkų. Maestro Algirdas Verbauskas taip pat padovanojo dar rengiamai Glūkas32 fotogalerijai šūsnį nuotraukų. Atidūs pastebėjo, kad daugelis dalyvių aktyviai naudojosi savo fotoįrengimais, todėl tikimės gauti daugiau fotoinformacijos. Laukiame nekantriai.

Aldona Marcinkevičienė papasakojo apie tai, kuo glūkoidai jai yra patrauklūs ir prisiminė savo tėvelį, kuris daugelį metų prižiūrėjo, puoselėjo Alytaus miesto Sodą. Apie tai – filme “Miesto sodas, žaidimai ir himnas“. Čia dar matysite Alberto “Šekspyro“ Antanavičiaus neįkainojamą savybę kažką organizuoti. Nepamirštami  “Glūkas ’92 gražiausia moteris“ rinkimai 1992. Šį kartą Albertas suorganizavo kvadrato turnyrą, kurio vyksmą valdė ir kontroliavo nepriekaištingai. Dalyvavo jaunuomenė – kitais metais dalyvaus pensininkai, turėtų būti graudžiai linksma.

000-2-pokalbiai--rasa-augus000 kotryna

hd_ico Glūkas32. Prisistatymai || Kamera ir montažas  Dzilbus

Glūkzaurų Virgiaus ir Rimos iniciatyva šeštadienio vakare bendruomenė sugiedojo valstybės himną Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai pažymėti.

Vakarais vyko improvizuoti pasirodymai įvairiuose muzikiniuose žanruose, o atlikėjų įvairovė žavėjo ir jaudino. Agnė su glūkoidų grupe “Agnė, Rasa, Ilona ir dzilbus (3Generations)“ atliko “Eternal Flame“ (žiūrėkite klipą). Beje, Agnė dar padainavo visą šūsnį gabaliukų, akompanuojant jos draugui gitaristui. Tai songai, kuriuos galima pamatyti ir išgirsti per MTV ar MTV Live HD TV kanalus.

hd_ico  Agnė Rasa Ilona – Eternal Flame || Kamera – Donatas, montažas – Dzilbus

Maestro Algirdas Verbauskas, kaip visad prisodrino Glūko orą smuiko garsais, o Vytas (Vilnius) padainavo pora opusų kaip koks E. Karuzo ir sukėlė visuotinas ovacijas. Plojimais publika palydėjo ir Vyto “Wato“ Malinausko dainavimą. Kadangi užkulisinė kritika tokį dainavimą vadina “užstalės pavarotizmu“, todėl ir plojimus traktavo kaip mandagius paplekšnojimus Watui per petį.

hd_ico Glūkas32. Vietinės reikšmės performansas || Kamera Donatas / Dzilbus || Montažas  Dzilbus

0000-dzilba000 virgius vikcius000-2-po-virgiusgusDSC07386

Rasa, beje, kaip ir Ilona, glūkoidų susirinkimuose lankosi nuo pirmojo meeto 1981,  prie Glūko būdama 12 metų dainuodavo Carpenters “Top Of the World“ dar kažką iš bitlų.   Šiandien Rasa, pritariant Dzilbui, savo dainom apeliavo į hipių kartos atstovus, kuriems tos dainos aktualios ir šiandien. Virgius ir Rima, Virgius Lepeška, Kapitonas, Laima, Vidukas, Vidma, Sigitas “Kefyras“ Kizala, Algirdas Verbauskas, Vytas Dumbliauskas su Marija, Viktoras Jonkus su Jule, Jonas Kudirka su Onute, Igoris su Jurga – štai tie adresatai, kuriems ir buvo skirtos Beatles, America, Chicago, Cat Stevens dar Kertukų “Lopšinė“ ir kiti songai.

klipas

Prisimenant “Aisčių“ karjieros pradžią, Viktoras Jonkus (vienintelis “Aisčiuose“ nuėjęs visą kelią nuo įkūrimo iki išsiskirstymo) pokalbyje su Dzilbum konstatavo, jog grupės šuolis į populiarumą (1970-1971) buvo dėka gabalų, identiškų šiandien girdėtiems, dar šviesos muzikos efektams scenoje ir nišos užpildymo, kuri tada buvo tuščia. Saldžios tuometinių “Aisčių“ solisčių dainelės apie garvežius tikrai nebuvo atradimai ir kelias į žinomybę.

hd_ico Glūkas32. Miesto sodas, žaidimai ir himnas || Kamera ir montažas  Dzilbus

Dar gitara skambino jaunasis gitaristas Justas Liškevičius (Verbausko linija), beje tai Alvydo A Jegelevičiaus sūnaus ‚,Yamaha“ muzikos mokyklos gitaros mokytojo Sauliaus mokinys. Labai pasigedome paties Sauliaus ir su maestro Algirdu Verbausku atliekamo Paganini gabaliuko. Pasigedome ir Alvydo A. Jegelevičiaus.

0000--verb-junior

Kitos žinios. Kapitonas prigaudo lynų. Maudynės vyksta nuo ankstyvaus ryto iki vėlaus vakaro, nes oras ir vanduo klasiški.

Trumpai glūkoidus aplanko Lietuvos TOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Kartu su prezidente atvyko ir olimpinė čempionė Vida Vencienė. Tiesa ta, jog vidurvasaryje garsi sportininkė tiesiog neatsivežė slidžių, bet priminti apie jos pasiekimus verta. Sportinis dosje: 1961 m. gimusi Lietuvos slidinėjimo lenktynių sportininkė Vida Vencienė 1988-ųjų žiemos Olimpinėse žaidynėse pelnė aukso bei bronzos medalius, o 1992 m. ir 1994 m. atstovavo Lietuvai žiemos Olimpinėse žaidynėse, tačiau medalių neiškovojo.

Ryte prie glūkoidų prisijungia undergraundo pažiba kino režisierius Emilis Vėlyvis. Emili, jei kitais metais tuo pačiu laiku būsi čia prie Glūko, maloniai kviečiame prisijungti nuo pat pirmų akimirkų. Žmogus, kuris turi ką, gali ir pasako, mūsų kompanijoje vertinamas aukščiausiais balais. Toks atstoja dešimtį tauškalių,  kurios (dažniausiai) puikiai pastebi kas, kiek prie ežero atsivežė mėsos ar šnapso (tai buvo seniai ir sklisdavo iš Kauno ponių tarpo), apiplepa kur-kas-ką apvogė, išsiskyrė ar apsiženino, nusipirko ar prarado,  apsirgo ar prisikliurkė į kelnes. Tai kliurkalizmo apraiškos, bet jos galioja, nes, esant tokio pobūdžio informacijos stygiui, gyvenimas tampa bespalviu.   Esame labai skirtingi, bet Glūkas mus vienija ir tai yra nuostabu.

Sulaukėme Linos su draugu Bartu. Lina čia lankosi su pertraukomis nuo 1981 metų.  Jie čia užsuko iš Olandijos keltu atvykę į Klaipėdą ir pakeliui “užkliudė“ Glūką.

Pirmą kartą su mumis melomanas Jonas Kudirka su žmona Onute. Jonas padovanojo krūvą DVD su pasaulinio garso grupių koncertais publikos švietimo tikslais. Kad Lietuvoje liktų vis mažiau bumčikų mėgėjų ir tauta palengva išmoktų atskirti š..ą nuo bandelės.

Dar vienas naujas veidas. Nors visiškai ne naujas – Madrido senbūvis Algis Adomaitis su šeima, daugelį metų gyvenantis Kaune, glukzaurų Virgiaus, Dzilbaus ir Šekspyro, paauglystės draugas.  Jis su žmona Zita atvežė čia  svečią – savo anūkutę Sofiją iš Atlantos (USA). Štai taip

Iki kitų Naujųjų metų!! Pagal glūkoidų kalendorių Naujieji Metai prasideda liepos pirmąjį weekendą.

Susitikimo, vykusio 2013 metų liepą, fotogalerija:

galera_picassa-2013

258,162