valiusch2Architektas, muzikantas, paveikslus tapantis Valentinas Chlevickas nerimsta, jo galva pilna idėjų. Anksčiau grojo su Kęstučiu Antanėliu, „Aisčiais“, Vyno gamyklos, Mašinų gamyklos, ENSK, Medvilnės kombinato, „Žuvinto“ ir „Nemuno“ muzmenais.  Žanrų krizės metu, kai medžiai sodinami šaknimis į viršų, bliuzas su funky elementais jo grupės repertuare nuskamba naujomis spalvomis. Tikimasi, jog šiais metais išeis pirmasis grupės TEHASS kompaktas, o visi techniniai darbai bus vykdomi ne Lietuvoje. Valius nujaučia, jog tai bus muzika, kurios nepamėgs Radži gerbėjai. Grupės sudėtis pastaruosius keletą metų kito ir šiandien ją sudaro jo studijų draugas architektas Kostas Gricius, groja boso gitara, kuria dainų tekstus, mokyklos jaunesnis kolega Averistas Poviliauskas, groja gitara, rašo tekstus dainoms, vokalas ir visada-visur grojantis drumeris Vladas Teluchinas.

Daugelį pažengusių ar garsių dailininkų, poetų, muzikantų įtakojo kitos garsenybės su savo idėjomis, stiliais, komponavimo savitumais. Šiandienines spinksules įtakoja kirpėjos, rūbų modeliuotojai, žiopčiojimo pagal fonogramą treneriai ir mitų kūrėjai viešoje erdvėje, o turinio taip ir nelieka.  TEHASS’o muzmenai mokosi iš  baltojo bliuzo tėvo John Mayall ir klasikinio rock‘o korifėjų.

Valius, anksčiau lankęs liepos susirinkimus prie Glūko, šiais metais pažadėjo neišsigąsti uodų ir atvažiuoti kartu su Birute, pasiėmęs savo Ibanez gitarą.

Klipe sumiksuota keletas kūrinių, atliktų repeticijos ir vakarėlio Grūzdžiuose (Šiaulių apskritis) per šv. Roko atlaidus metu. Čia kiekvienais metais jie numato prisistatyti draugams ir gerbėjams.
Valius padovanojo glūkoidams kelias  unikalias XX amžiaus Alytaus muzikinės veiklos foto su paskutiniais muzikantais-mohikanais, kurios žymi gyvo garso Alytaus restoranuose pabaigą.  Įdomi detalė:  “Žuvinte“ lankytojų kontingente tada  dominavo vietinės cosa nostra atstovai: “plikiai“, “tamošiai“, “baubliai“ ir, anot Valiaus, kiti  prie staliukų sėdėjo ausis suglaudę …

Dar 12 Valiaus dovanotų foto žiūrėkite Alytaus muzmenų galerijoje

Kamera Mantas ir draugai || Montažas   Dzilbus  ||  Trukmė  00:07:21

copyright2009